organiclife.co.il
  דף הבית arrow תרבות אורגנית arrow ההסטוריה של התזונה
שבת, 21 אוקטובר 2017
 
 
ההסטוריה של התזונה


מאמר עם בשר הדפס דואל
מאת אורי מאיר צ'יזיק   

כשהודעתי לאשתי שהמאמר הבא שלי יעסוק בנושא "בשר", הוזהרתי שאני נכנס לשדה מוקשים. אני, בתור אדם שקול ומחושב, התקשרתי מיד לחבר שלי מההנדסה הקרבית ושאלתי לעצתו. הוא אמר לי: "אם יש לך אומץ, פשוט תכנס פנימה ותתחיל ללכת". אבל אני, מה לעשות, לא ממש אמיץ, אז כדי לפרק לפחות מוקש אחד לפני שיתפוצץ, חשוב לי לציין שהמידע עליו מתבסס המאמר הוא מידע מדעי.

 
תזונה בהריון – מבט היסטורי ואנתרופולוגי הדפס דואל
מאת אורי מאיר-צ'זיק   
הריון, הדברים הראשונים שעולים לראש כשחושבים על ההריון תמיד קשורים באוכל – בחילות, תשוקות לאוכל מסוים, הקאות... אמנם לי לא היו בחילות ולא הקאתי, אבל בהריון של אשתי אני הייתי זה שעבד קשה - אני, כמו כל גבר אמיתי, ניסיתי לספק לאשתי את האוכל הבריא והטוב ביותר עבורה ועבור העוברית ולמנוע מאשתי לזכור איפה לעזאזל היא שמה את הקופסא הכתומה של תוספי התזונה.
 
נוודים - עליהם ועל תזונתם הדפס דואל
מאת אורי מאיר-צ'יזיק   
החקלאות וההתיישבות החלו רק לפני כ-10,000 שנים. רגע, מה "רק"? 10,000 שנים הן המון זמן, לא? כן, הרבה זמן בעינינו, אבל מעט זמן אבולוציוני. לפני שעברו חלק מבני-האדם לעיבוד חקלאי (דבר שהתחיל לקרות לפני 10,000 שנים), התקיימו בני-האדם כציידים-לקטים במשך מיליוני שנים (לדוגמא: ההזדקפות למצב עומד התרחשה לפני כ-6 מיליון שנים).
 
"ברית מלח" – על מינרלים וכריתת בריתות-נצחיות הדפס דואל
מאת אורי מאיר-צ'יזיק   

לאורך כל ההיסטוריה האנושית צרך האדם מלח בדרכים ובמינונים שונים. גם כאשר לא היה לאדם הידע הדרוש להבנת מהותו הכימית של המלח ותפקידו בגופו, היה לו רעב תמידי אליו. בתקופות הפרהיסטוריות, בהן ניזון האדם בעיקר מציד ולקט, הוא קיבל את כמות המלחים שהיה זקוק לה מן המזון בלי שנזקק לתוספות אחרות. מזון מהחי מכיל כמות מלח רבה, מכיוון שגם בעלי החיים זקוקים למלח זה והמינרלים נמצאים בדמם. בעלי-החיים הטורפים גם הם מקבלים את מלחיהם מטרף של חיות אחרות, אך נמצא שגם חיות צמחוניות יודעות לזהות מקורות אחרים למלח כגון צמחים הלופיטיים או שתיית מים מליחים.

 
ארץ זבת חלב הדפס דואל
מאת אורי מאיר-צ'יזיק   

הקשר האישי שלי עם החלב
שימוש אינטנסיבי במוצרים סינתטיים ואכילתם בצורה מופרזת וללא הקשבה לגופנו מכשילים את היכולת הטבעית לזהות, באמצעות חוש הטעם וההרגשה של המזון בתוך מערכת העיכול, סכנות האורבות לנו או מזון שאינו טוב לגופנו. רק שלפעמים הנזק או הסכנה הם לא מידיים ולא מוחשיים ואנו, שרגילים לכל ההרגשות עכשיו ובצורה מוחשית, מתקשים לשתף פעולה עם התחושות הפנימיות ואלו שהשפעתן לא מיידית.

 
אורי מאיר צ'יזיק - מבשל היסטוריה הדפס דואל
מאת הילה אפללו   

את הפגישה עם אורי קבעתי ממש במקרה בשעת ארוחת הצהריים, ואכן לא פעם הדברים הלא מתוכננים יוצאים המוצלחים והמהנים ביותר. לפני הביקור אצל משפחת צ'יזיק בכפר יהושע לא ממש ידעתי לקראת מה אני הולכת, מישהו שעוסק בבישול ובריפוי טבעי אורגני שהגיע למקום הזה דווקא בתור היסטוריון היה כל-כך יוצא דופן שלא יכולתי להתעלם מקיומו. זה היה ללא ספק הביקור הנעים, מעורר המחשבה, הטעים והמהנה ביותר שהיה לי באותו יום גם מבחינה מקצועית וגם מבחינה אישית.

 
Advertisement
הרשמה לניוזלטר
שם
דואר אלקטרוני *
טקסט אימייל
ביכולתך להפסיק לקבל מידע בכל רגע, בלחיצה אחת על כפתור. פרטיך שמורים איתנו ולא נעביר אותם לגורם חיצוני
 
Advertisement
 
Top! Top!
חיים אורגניים הוא פורטל המכיל את כל המידע הקשור לאורח חיים אורגני. באתר מידע על מזון אורגני, בישול אורגני, אוכל אורגני, תיירות אורגנית, קהילות אורגניות, פורומים, קואופרטיבים אורגנים, אורח חיים בריא, רפואה טבעית, חקלאות אורגנית, מתכונים אורגניים