organiclife.co.il
  דף הבית arrow מתכונים arrow סמוסה מקמח חומוס במילוי תפו״א ואפונה
שישי, 20 אוקטובר 2017
 
 
סמוסה מקמח חומוס במילוי תפו״א ואפונה הדפס דואל
מאת חיים אורגניים   

Image

מרכיבים

לבצק
2 כוסות קמח חומוס (יש להשיג בחנויות טבע ובחנויות שמוכרות תבלינים וקטניות)
2 כפות שמן זית
1/4 כפית מלח
מים לפי הצורך
הבצק צריך להיות גמיש מוצק ומבריק (לא דביק) 

למילוי
3 תפוחי אדמה בינוניים-גדולים חתוכים לקוביות קטנות
1 כוס אפונה (אפשר קפוא)
1/2 כפית מלח
1/4 כפית חילבה (טחון)
1 כף שטוחה של כמון טחון
1 כפית כורכום
1 כפית זרעי כוסברה טחונים
1 כף שמן


אופן ההכנה
בצק: שמים הכל במעבד מזון ומוסיפים מים בהדרגה עד שהבצק מתגבש, אבל לא הופך דביק, מוציאים למשטח ולשים כמה דקות. מניחים בצד בשקית או תחת מגבת שלא יתייבש.

מילוי: מבשלים את תפוחי האדמה והאפונה במים עד שהתפו״א מתרכך ומסננים. מערבבים את השמן והתבלינים בסיר מחזירים את התפו״א והאפונה המבושלים ומערבבים היטב. מבשלים כמה דקות, מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה.

מחלקים את הבצק לעיגולים, מרדדים, ממלאים איך שאוהבים (בצורת סהרונים/אזני המן וכו׳) ומניחים על נייר אפיה ואופים בחום בינוני גבוה (200) עד שממשחים.

הסמוסה המקורית מטוגנת, אבל אנחנו מעדיפים את הגרסה הבריאה. בתנור זה יוצא פריך וטעים, עם צ׳אטני כוסברה זה בכלל מעדן.

בתאבון :-)

 
הבא >
Advertisement
הרשמה לניוזלטר
שם
דואר אלקטרוני *
טקסט אימייל
ביכולתך להפסיק לקבל מידע בכל רגע, בלחיצה אחת על כפתור. פרטיך שמורים איתנו ולא נעביר אותם לגורם חיצוני
 
Advertisement
 
Top! Top!
חיים אורגניים הוא פורטל המכיל את כל המידע הקשור לאורח חיים אורגני. באתר מידע על מזון אורגני, בישול אורגני, אוכל אורגני, תיירות אורגנית, קהילות אורגניות, פורומים, קואופרטיבים אורגנים, אורח חיים בריא, רפואה טבעית, חקלאות אורגנית, מתכונים אורגניים