organiclife.co.il
  דף הבית arrow מתכונים arrow ירקות arrow לביבות טבעוניות של קייל ובטטה
רביעי, 26 יולי 2017
 
 
לביבות טבעוניות של קייל ובטטה הדפס דואל
מאת אורנה זבידה   

Image 

 

מרכיבים
חבילת קייל חלוטה וקצוצה . לחלוט ולסחוט היטב. לקצוץ ושוב לסחוט היטב – שלא ישארו נוזלים בקייל. (יש להשתמש בסוג של הקייל שדומה יותר לחסה  כהה (ולא במסולסלת). הוא יותר בשרני ויש בו פחות גבעול קשה.


5 בטטות קטנות אפויות בקליפתן, בתנור בחום בינוני, שעה לערך. לצנן, לקלף ולמעוך לפירה.

4 בצלים ירוקים  (חלק לבן וירוק) קצוצים ומטוגנים קלות במעט שמן זית/שמן זרעי ענבים.

2 שיני שום מעוכות.

6 כפות גדושות קמח שקדים (כ-100 גרם לערך) (אפשר לקנות בחנויות טבע, או פשוט לטחון שקדים לא קלויים במטחנת תבלינים).

מעט מלח אטלנטי (הקייל מלוח!) , פלפל שחור, קארי, כורכום.

 

אופן ההכנה
ללבב לביבות (לא עבות מדי). להבריש במעט שמן זית/זרעי ענבים את נייר האפייה 
להניח את הלביבות על נייר האפיה. להבריש את הלביבות מעל במעט שמן זית/זרעי ענבים.
לאפות בחום בינוני כ-20 דקות, להפוך ולאפות עוד 10 דקות עד שהצד שהפכנו משחים יפה.

 

 

המתכון ללביבות באדיבותה של השפית אורנה זבידה, מ"הפשטות שבטבעונות" , מנחת סדנאות לבישול טבעוני.

אורנה מעבירה סדנאות לבישול טבעוני סופר טעים וקל במטבח השף הפרטי שלה ברמת גן.

בקרו בדף הפייסבוק שלה – יש שם עדכונים לגבי הסדנאות הקרובות שלה והרבה מתכונים שווים!


 
הבא >
Advertisement
הרשמה לניוזלטר
שם
דואר אלקטרוני *
טקסט אימייל
ביכולתך להפסיק לקבל מידע בכל רגע, בלחיצה אחת על כפתור. פרטיך שמורים איתנו ולא נעביר אותם לגורם חיצוני
 
Advertisement
 
Top! Top!
חיים אורגניים הוא פורטל המכיל את כל המידע הקשור לאורח חיים אורגני. באתר מידע על מזון אורגני, בישול אורגני, אוכל אורגני, תיירות אורגנית, קהילות אורגניות, פורומים, קואופרטיבים אורגנים, אורח חיים בריא, רפואה טבעית, חקלאות אורגנית, מתכונים אורגניים