organiclife.co.il
  דף הבית arrow מתכונים arrow פשטדות arrow קיש סרפד
שלישי, 27 יוני 2017
 
 
קיש סרפד הדפס דואל
מאת אורי מאיר צ'יזיק   

העלים שערכם התזונתי הוא הרב ביותר הם העלים הצעירים. את הגבעול החי אפשר לקלף ולאכול כמו שהוא, ואילו את הזרעים מומלץ לקלות ולאכול שלמים או טחונים.

מרכיבים
לבצק
250 גרם קמח כוסמין מלא (או קמח חיטה מלא)
3 כפות שמן זית
1/2 כוס מים
2 חלמונים
קמצוץ מלח

למילוי
4 ביצים
2 כוסות של דגן מבושל (אורז, בורגול, דוחן או קינואה) .
1 בצל לבן קצוץ
2 שיני שום כתושות
2 כפות שמן זית
מלח פלפל לפי הטעם

אופן ההכנה
מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות
משמנים תבנית אפייה בגודל 20X40 סנטימטרים במעט שמן זית
מכניסים את מרכיבי הבצק למעבד מזון ומערבלים עד לקבלת מרקם של בצק.
מרדדים את הבצק שנוצר ומרפדים בו את תחתית התבנית.
חולטים את עלי הסרפד במשך כמה דקות. מוציאים מהסיר, מקררים וסוחטים את הנוזלים.
מערבבים היטב את עלי הסרפד הסחוטים עם שאר חומרי המילוי.
יוצקים את התערובת על הבצק שבתבנית.
אופים בתנור כשעה.

מתוך ספרו של אורי מאיר צ'יזיק "צמחי בר למאכל", בהוצאת מפה.

 
< קודם   הבא >
Advertisement
הרשמה לניוזלטר
שם
דואר אלקטרוני *
טקסט אימייל
ביכולתך להפסיק לקבל מידע בכל רגע, בלחיצה אחת על כפתור. פרטיך שמורים איתנו ולא נעביר אותם לגורם חיצוני
 
Advertisement
 
Top! Top!
חיים אורגניים הוא פורטל המכיל את כל המידע הקשור לאורח חיים אורגני. באתר מידע על מזון אורגני, בישול אורגני, אוכל אורגני, תיירות אורגנית, קהילות אורגניות, פורומים, קואופרטיבים אורגנים, אורח חיים בריא, רפואה טבעית, חקלאות אורגנית, מתכונים אורגניים