organiclife.co.il
  דף הבית arrow מתכונים arrow ירקות arrow קציצות סרפד אפויות
שלישי, 26 ספטמבר 2017
 
 
קציצות סרפד אפויות הדפס דואל
מאת אורי מאיר צ'יזיק   

כדי לנטרל את צריבת הסרפד מומלץ לשפשף את העלים והגבעול או לחלוט אותם במים רותחים. אפשר גם ליבשם לפני השימוש.

מרכיבים
(לעשר קציצות קטנות או 5 קציצות גדולות)
צרור עלי סרפד
1  בצל קצוץ
1 כוס פירורי לחם מלא
2 ביצים
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה
מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות.
חולטים את עלי הסרפד במים רותחים במשך 3 דקות. מסננים את המים ומקררים.
סוחטים את העלים ומערבבים עם שאר החומרים.
מרטיבים ידיים ויוצרים מהתערובת קציצות.
מניחים את הקציצות על נייר אפייה ואופים בתנור: 20 דקות לקציצות קטנות, ו-35 דקות לקציצות גדולות .

 המתכון מתוך ספרו של אורי מאיר צ'יזיק "צמחי בר למאכל" בהוצאת מפה.

 
< קודם   הבא >
Advertisement
הרשמה לניוזלטר
שם
דואר אלקטרוני *
טקסט אימייל
ביכולתך להפסיק לקבל מידע בכל רגע, בלחיצה אחת על כפתור. פרטיך שמורים איתנו ולא נעביר אותם לגורם חיצוני
 
Advertisement
 
Top! Top!
חיים אורגניים הוא פורטל המכיל את כל המידע הקשור לאורח חיים אורגני. באתר מידע על מזון אורגני, בישול אורגני, אוכל אורגני, תיירות אורגנית, קהילות אורגניות, פורומים, קואופרטיבים אורגנים, אורח חיים בריא, רפואה טבעית, חקלאות אורגנית, מתכונים אורגניים