מאת אורי מאיר צ'יזיק
|
כדי לנטרל את צריבת הסרפד מומלץ לשפשף את העלים והגבעול או לחלוט אותם במים רותחים. אפשר גם ליבשם לפני השימוש.
מרכיבים
(לעשר קציצות קטנות או 5 קציצות גדולות)
צרור עלי סרפד
1 בצל קצוץ
1 כוס פירורי לחם מלא
2 ביצים
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות.
חולטים את עלי הסרפד במים רותחים במשך 3 דקות. מסננים את המים ומקררים.
סוחטים את העלים ומערבבים עם שאר החומרים.
מרטיבים ידיים ויוצרים מהתערובת קציצות.
מניחים את הקציצות על נייר אפייה ואופים בתנור: 20 דקות לקציצות קטנות, ו-35 דקות לקציצות גדולות .
המתכון מתוך ספרו של אורי מאיר צ'יזיק "צמחי בר למאכל" בהוצאת מפה.
|