organiclife.co.il
  דף הבית arrow מתכונים arrow מרקים arrow מרק עוף
שלישי, 22 אוגוסט 2017
 
 
מרק עוף הדפס דואל
מאת הילה אפללו   
במטבח האורגני אנחנו משתדלים לא לזרוק כלום, אם קונים עופות שלמים ומחלקים אותם בבית, תמיד נשארות עצמות בית החזה, האגן והצוואר של העוף, כשעליהן נחבאות חתיכות בשר עוף יקר ולא מנוצל. מהעצמות האלה אפשר להכין בקלות מרק נפלא.חומרים:
עצמות וגרונות מ-2 עופות אורגניים
10 כוסות מים
2 בצלים גדולים חתוך לרבעים
5 גבעולי סלרי חתוכים לחתיכות באורך 2 ס"מ
4 גזרים קלופים וחתוכים לפרוסות
2 קישואים חתוכים לפרוסות
1/2 חבילת פטרוזיליה
1/2 חבילת שמיר
1 שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות בינוניות
1 שורש סלרי חתוך לקוביות בינוניות
מלח
פלפל

הכנה:
מכניסים את העצמות לסיר ומוסיפים את המים. מביאים לרתיחה, אם נוצר קצף שצף על גבי הנוזל בסיר, יש להסירו. בשלב זה מוסיפים את הירקות. מנמיכים את האש, ומבשלים על להבה נמוכה במשך כשעה וחצי.
כשהמרק מוכן מכבים את האש, מוסיפים את העלים הירוקים ומשאירים כחצי שעה כשהסיר מכוסה. מוציאים את העצמות ומתבלים לפי הטעם. אם רוצים מרק צח, אז מסננים את הירקות, אותם ניתן לאכול בנפרד או לעשות מהם פירה. מי שאוהב, יכול להתענג על המרק עם הירקות.


אם היה בשר רב על העצמות לפני הבישול, תוכלו עכשיו בקלות להפרידו מהעצמות, לאכול אותו, להכניס לסנדוויץ', להחזיר למרק וכו'

 
< קודם   הבא >
Advertisement
הרשמה לניוזלטר
שם
דואר אלקטרוני *
טקסט אימייל
ביכולתך להפסיק לקבל מידע בכל רגע, בלחיצה אחת על כפתור. פרטיך שמורים איתנו ולא נעביר אותם לגורם חיצוני
 
Advertisement
 
Top! Top!
חיים אורגניים הוא פורטל המכיל את כל המידע הקשור לאורח חיים אורגני. באתר מידע על מזון אורגני, בישול אורגני, אוכל אורגני, תיירות אורגנית, קהילות אורגניות, פורומים, קואופרטיבים אורגנים, אורח חיים בריא, רפואה טבעית, חקלאות אורגנית, מתכונים אורגניים