organiclife.co.il
  דף הבית arrow מתכונים arrow מתוקים arrow סופלה דוחן
שלישי, 22 אוגוסט 2017
 
 
סופלה דוחן הדפס דואל
מאת יוטקה הרשטיין   

 *מתוך הספר "בישול מלא חיים" בהוצאת הרדוף

 

כמות: 12-10 מנות תבנית בגודל 24x32

 
1 כוס דוחן קולים בתנור כ-10 דקות בחום של 150 מעלות.
¾1 כוסות מים רותחים מבשלים את הדוחן במים על אש נמוכה בסיר מכוסה כ-20 דקות.
¼ כוס שמן זית3 כרשות, קצוצות מטגנים בשמן הזית על אש בינונית כ-10 דקות.
4 שיני שום, קצוצות 1 גזר גדול, מגורר2 גבעולי סלרי עם העלים, קצוצים מוסיפים לכרשה ומטגנים עוד כ-5 דקות.
1 ליטר חלב125 גר' חמאה125 גר' קמח מלא½ אגוז מוסקט, מגוררמלח ופלפל שחור מכינים רוטב בשמל:מרתיחים את החלב על אש נמוכה.ממיסים את החמאה על אש נמוכה מאוד.מוסיפים את הקמח לחמאה ומערבבים היטב, במטרף, עד שמתקבלת בלילה סמיכה מאוד. מוסיפים לאט-לאט את החלב הרותח. מקפידים לערבב כל הזמן כדי שלא ייווצרו גושים. כשהרוטב חלק, מכבים את האש.מוסיפים את התבלינים לרוטב ומערבבים.   
5 ביצים מפרידים את הביצים. מוסיפים את החלמונים לרוטב הבשמל תוך כדי ערבוב. מקציפים לחוד את 5 החלבונים.
מערבבים את רוטב הבשמל, הדוחן והירקות. מוסיפים את החלבונים המוקצפים לתערובת בתנועות קיפול.משמנים את התבנית, יוצקים לתוכה את הבלילה ואופים כ-45 דקות בחום של  150 מעלות
 הסופלה תופח כמו עוגה ורצוי להגישו מיד. הוא פחות תפוח למחרת, אך עדיין טעים. 
 
< קודם   הבא >
Advertisement
הרשמה לניוזלטר
שם
דואר אלקטרוני *
טקסט אימייל
ביכולתך להפסיק לקבל מידע בכל רגע, בלחיצה אחת על כפתור. פרטיך שמורים איתנו ולא נעביר אותם לגורם חיצוני
 
Advertisement
 
Top! Top!
חיים אורגניים הוא פורטל המכיל את כל המידע הקשור לאורח חיים אורגני. באתר מידע על מזון אורגני, בישול אורגני, אוכל אורגני, תיירות אורגנית, קהילות אורגניות, פורומים, קואופרטיבים אורגנים, אורח חיים בריא, רפואה טבעית, חקלאות אורגנית, מתכונים אורגניים