סלט נבטים ואגסים ברוטב שומשום |
|
|
מאת הילה אפללו
|
את המתכון הזה קיבלתי מחברה שהעתיקה אותו מאיזה ספר לפני כמה שנים ולא הצלחנו לאתר את המקור, שתינו מאד אוהבות אותו והריהו לפניכם.
מצרכים:
סלסלת אפונה סינית / אפונת שלג חתוכה לרצועות דקות 250 גרם נבטי שעועית 1 חבילת עירית טרייה 100 גרם אפונה (תרמילים) 1 גבעול סלרי חתוך לרצועות דקיקות 2 אגסים בשלים (לא רכים) שומשום שחור לקישוט 1/3 כוס רוטב שומשום (ראה בקטגורית רטבים ומטבלים) אופן הכנה:
1. מכניסים את כל המרכיבים לצנצנת סוגרים היטב ומנערים עד ליצירת רוטב אחיד. 2. חותכים את העירית כל 4 ס"מ. 3. מקלפים את האגסים ומגלענים וחותכים לרצועות דקות, אם התהליך מתמשך יש להכניס את אגסים לקערה עם מים כדי שלא ישחירו. 4. מערבבים את כל החומרים בקערה,יוצקים את הרוטב,מקפיצים קלות ומפזרים שומשום לקישוט. בחזרה לדף הבית>> |