organiclife.co.il
  דף הבית arrow תיירות אורגנית arrow מסעדות אורגניות arrow משק ברזילי -ידוענים, אוכל טוב וחמור קטן
ראשון, 20 אוגוסט 2017
 
 
משק ברזילי -ידוענים, אוכל טוב וחמור קטן הדפס דואל
מאת הילה אפללו   
Imageאת משק ברזילי שבמושב ירקונה,  פוקדים באופן קבוע כבר יותר מ- 8 שנים אנשים המעוניינים במזון בריא, טרי ונקי מרעלים. השבוע השיקו במסעדה הכפרית את תפריט הקיץ החדש. היו הרבה לקוחות קבועים, מובילי דעת קהל ואנשי עסקים המנסים לקדם את התחום האורגני:  דליק ווליניץ, פיליס גלזר, אהוד יערי, מנכ"ל מעברות יגאל גאלי ועוד. לפניכם קצת מהסיפור, הטעמים והמראות.



הכל התחיל לפני 9 שנים כשמירב ברזילי נכנסה להריון והחלה לחפש אלטרנטיבות למזון המורעל והמרוסס. האהבה שלה לאוכל, גרמה לה להפוך את המשק שירשה במושב ירקונה לפינת חמד אורגנית  בריאה וטעימה.

בכניסה מקבלת את פנינו חלקת גידולים אורגניים,  ערוגות של עשבי תיבול, תבלינים וירקות. מצידן האחד עומדת אורוות חמורים חמודה בה זכינו לחזות בעיר הקטנטן והמתוק שנולד שם ימים ספורים לפני ההשקה, ומן הצד השני נמצאת חנות מעוצבת ויפה שבמרכזה רוחש לו מטבח פעיל ותוסס שמוציא במרץ את האוכל לסועדים היושבים בתוך המסעדה או בחצר.

Image
שולחנות בחצר המסעדה נושקים לשדה האורגני

"במסעדה אורגנית", מסבירה מירב, "יש צורך להחליף את התפריט פעמיים בשנה, מאחר ואנחנו משתדלים לבשל את הירקות טריים ובעונה, אנחנו לא מגדלים בחממות ולכן חומרי הגלם שעומדים לרשותנו משתנים. זה כיף ללקוחות כי האוכל מגוון, וזה בריא יותר מאחר ומזון מותאם לעונה והוא כמובן טרי".

"כמו כן", מסבירה מירב, "חומרי הגלם האורגניים כידוע הם יקרים ומאחר ואנחנו מנסים לייצר מנות במחירים שפויים, השימוש בירקות העונה שאנחנו מגדלים פה במשק, מאפשר לנו להגיש אוכל אורגני במחיר של אוכל רגיל".

Image
השפית שלי לרון ליד שולחן הסלטים

לשפית המסעדה, שלי לרון, החלפת התפריט היא סיפור לא פשוט בכלל,  בניית התפריט אורכת זמן רב, צוות המטבח וכן צוות המלצרים נדרשים ללמוד מחדש את התפריט, אבל זה מאפשר יצירתיות וגיוון. אתמול זכינו לטעום חלק מהמטעמים והיה ברור שהקיץ הזה הולך להיות טעים.

מהתפריט החדש טעמנו קרפצ'ו טופו במיסו וברנדי - שכלל קוביות של טופו ותפוח עץ ברוטב, הטופו היה טעים, לא כל-כך הסתדר לי עם התפוח. סושי הזוקיני עם הפטה והפסטו היה מעולה, הברוסקטה עם עגבניות מיובשות פטה ופלפלים הייתה משובחת עוד יותר. כדורי העדשים המונבטות ברוטב גזר וקוקוס, היו נחמדים מאד, והניוקי בטטה ברוטב פלפלים וגבינת צאלה, היה ללא ספק אחד מכוכבי הערב.

חוץ מזה הוגשו סלטים מרעננים, במגוון צבעים, ארומות וטעמים שונים שהיו נפלאים, היה שימוש מושכל ומעניין במיסו בחלק מהמנות (תבלין שמוצאים בדרך כלל במרקים ורבים מתקשים לעבוד איתו). שלי, עשתה ללא ספק עבודה טובה ומושקעת, עם שילובים מעניינים ובחירה מאד מגוונת של חומרי גלם.

Image
מירב ברזילי, דליק ויעלי ווליניץ נהנים מכל רגע

למשק מעל 10 דונמים של ירקות ובוסתן אורגני המספקים לחנות ולמסעדה חומרי גלם אורגניים טריים, פרט לגידולים מציעה החנות מוצרים אורגניים רבים נוספים כמו דגנים קטניות, לחמים, ביצים, מוצרי חלב, דגני בוקר ועוד. את הקטיף עושים טרי בכל יום לפי הצורך, לפעמים אפשר אפילו לראות את אחד מעובדי המטבח יוצא לרגע אל החלקה הקרובה למסעדה, קוטף כמה עלים וחוזר למטבח.

ImageImage
החנות האורגנית

למשק ברזילי יש פיקוח אורגני של "אגריאור" והם חברים בארגון לחקלאות ביולוגית אורגנית בישראל, זה מבטיח כי השטחים החקלאיים, הבוסתן, המסעדה והחנות נמצאים באופן קבוע תחת פיקוח המוודא כי הכל אורגני ושלא נעשה שימוש בחומרים אסורים. מירב אינה מחוייבת לפי חוק להיות תחת פיקוח (עד שהחוק האורגני יכנס לתוקף), אבל היא בוחרת לשלם כסף על הפיקוח, על מנת לספק ללקוחותיה את הבטחון כי הם מקבלים תמורה הולמת לכספם.

לפרטים נוספים על משק ברזילי לחצו כאן.

Image
יושבים בזולות בחצר

 
< קודם   הבא >
Advertisement
הרשמה לניוזלטר
שם
דואר אלקטרוני *
טקסט אימייל
ביכולתך להפסיק לקבל מידע בכל רגע, בלחיצה אחת על כפתור. פרטיך שמורים איתנו ולא נעביר אותם לגורם חיצוני
 
Advertisement
 
Top! Top!
חיים אורגניים הוא פורטל המכיל את כל המידע הקשור לאורח חיים אורגני. באתר מידע על מזון אורגני, בישול אורגני, אוכל אורגני, תיירות אורגנית, קהילות אורגניות, פורומים, קואופרטיבים אורגנים, אורח חיים בריא, רפואה טבעית, חקלאות אורגנית, מתכונים אורגניים