organiclife.co.il
  דף הבית arrow המטבח האורגני arrow בישול אורגני arrow פירות יבשים תוצרת בית
רביעי, 18 אוקטובר 2017
 
 
פירות יבשים תוצרת בית הדפס דואל
מאת הילה אפללו   

Imageפירות יבשים יכולים להיות תחליף מצויין לממתקים, אם נשכיל לאכול מהם במידה. מה ההבדל בין פירות היבשים הרגילים, המשווקים ברשתות השיווק לבין הפירות היבשים האורגניים? איפה קונים פירות יבשים בזול? ואיך בהשקעה לא קטנה תוכלו ליבש פירות וירקות בעצמכם. טעים, טעים שווה לנסות.

 

תהליך יבוש הפירות הוא אחד מתהליכי השימור המוקדמים ביותר. התהליך איפשר את אכילת הפירות המתוקים והמרוכזים והעשירים, גם בתקופות בהן אין הפירות מצויים בתהליך הייבוש הפירות מאבדים מים רבים ומצטמקים, עד כדי שביעית ממשקלם המקורי. עקב איבוד המים טעמם מודגש ועז יותר משל פרי טרי.

תהליך הייבוש גורם לאבדן מרבית ויטמין C שהיה בפרי. ריכוז הסוכר בפרי יבש גבוה הרבה יותר מזה שבפרי טרי, כך שהם מקור מזון עתיר אנרגיה ולפיכך גם עתיר קלוריות.

שימוש בגופרית דו חמצנית ו E905
לפירות יבשים המשווקים לצרכנים מוסיפים לעתים גופרית דו-חמצנית, ל"תיקון" צבעו של הפרי. תוסף זה עלול לעורר אסטמה, מיגרנות, כאבי בטן וכו' אצל הרגישים לו. פירות יבשים אורגניים מיוצרים בלעדיו, ולכן צבעם כהה יותר וטעמם דומה יותר לזה של הפרי הטרי. ישנם פירות שניתן "לתקן" את צבעם על ידי הוספת מיץ לימון העשיר בויטמין C לפני ייבושם.

פרט לכל החומרים הכימיים, הדשנים והריסוסים יש תוסף אחר שמוסיפים לפירות יבשים כגון צימוקים הינו חומר זיגוג, למשל E905 אשר הינו תוצר של תעשיית הנפט. תוסף זה נקשר לסרטן הקיבה וגם עליו מוותרים כשבוחרים בפירות יבשים אורגניים.

מאחר ופירות יבשים הינם מוצרים יקרים, מצאנו כי הפירות היבשים האורגניי, הנמכרים בבתי הטבע, יקרים בצורה חסרת פרופורציה. את הפירות היבשים האורגניים, ניתן לרכוש באמצעות הקואופרטיבים האורגניים, במחירם כמעט זהים לפירות היבשים המרוססים.

הדרך הכי משתלמת היא ליבש את הפירות בבית, אז אם יש לכם עצי פרי בגינה או שאתם בוחרים לרכוש פירות אורגניים שהם זולים יותר בעונתם ולייבש אותם בעצמכם, לפניכם שפע רעיונות, הצעות ומתכונים:

תפוחי עץ מיובשים לפי חנה אבישר
יש לפרוס אותם לעיגולים ולהוציא עיגול קטן במרכז של הליבה. להשחיל אותם על מקל במבוק או על חוט כזה או אחר, ברווחים של כמה סנטימטרים. את ה"מחרוזות" יש לתלות במקום מאוורר בלי שמש. לאחר כשבוע, הפרוסות מוכנות.

תאנים מיובשות
רוב התאנים המיובשות היום בארץ, מקורן בטורקיה, שם מייבשים את התאנים בשמש על גבי רשת (כמו רשת של לולים או רשתות נגד יתושים). בימים חמים באמת, זה יכול לקחת יומיים.
אחרי היבוש הראשוני משחילים אותן על חוט (לרוחב כמו גלגלים) וממשיכים ליבש ככה. לאט לאט מצופפים אותן עד שמתקבל הגוש הזה של הדבלים השטוחות שאנחנו מכירים.

ענבים
ניתן ליבש את כל סוגי הענבים. שוטפים מפרידים ומניחים על משטח או על רשת, בלי לחתוך, חשוב לכסות את הענבים ברשת (שמשמשת להגנה מפני יתושים), אחרי 4 ימים זה מוכן. הענבים ממשיכים להתייבש בצנצנת אטומה והם טעימים להפליא.

פאפיה מיובשת של ענת גונן
 חותכים לרצועות בגודל של צ'יפסים. שמים על מגש או רשת ומכסים מעל ברשת ומניחים בשמש. אחרי 2-4 ימים זה מוכן.

שסק
לשסק יש עונה מאד קצרה וכמות פרי גדולה, למי שיש עץ בגינה, מומלץ לגזור ולשמור.
חוצים את השסק, מוציאים את הגרעינים, מניחים על מגש כשהצד הפנימי פונה לשמש, מכסים ברשת ומשאירים בשמש יום. פשוט טעים.

הרעיון המרכזי הוא ליבש בשמש קיץ חזקה או במקום מוצל ומאוורר ללא לחות. חשוב לכסות את הפירות ברשת כדי להרחיק חרקים. כך אפשר לנסות ולייבש את כל שאר הפירות. הכי חשוב זה להתאפק, כי הפירות טעימים בכל אחד משלבי התהליך, כך שבסוף לא נשאר כל-כך מה לשמור בצנצנת לימים קרים.

בתאבון.

אם יש לכם מתכונים ורעיונות נוספים אתם מוזמנים לשתף אותנו. כתבו ל: כתובת דואל זו מוגנת מדואר זבל, אתה צריך לאפשר Javascript בכדי לצפות בה

 
< קודם   הבא >
Advertisement
הרשמה לניוזלטר
שם
דואר אלקטרוני *
טקסט אימייל
ביכולתך להפסיק לקבל מידע בכל רגע, בלחיצה אחת על כפתור. פרטיך שמורים איתנו ולא נעביר אותם לגורם חיצוני
 
Advertisement
 
Top! Top!
חיים אורגניים הוא פורטל המכיל את כל המידע הקשור לאורח חיים אורגני. באתר מידע על מזון אורגני, בישול אורגני, אוכל אורגני, תיירות אורגנית, קהילות אורגניות, פורומים, קואופרטיבים אורגנים, אורח חיים בריא, רפואה טבעית, חקלאות אורגנית, מתכונים אורגניים