מאת לינה שוב
|
חומרים
2 שיני שום כתושות
3-4 כפות שמן זית
1 כוס דוחן
2 כוסות בצל קצוץ
כוס וחצי סלרי קצוץ
6 כוסות עגבניות מרוסקות
1 כפית בזיליקום
1 כפית מלח
1 כפית אורגנו
2 כפיות דבש
חצי כוס זיתים שחורי מגולענים ופרוסים
חצי כוס קשיו / אגוזי מלך קצוצים
אופן הכנה
לטגן את השום בשמן בסיר גדול, להוסיף דוחן, בצל, סלרי ולהמשיך לטגן כ 20 דקות, תוך כדי ערבוב. לערבל את העגבניות במערבל מזון ולהוסיף לסיר. להוסיף את יתר החומרים פרט לאגוזים, לערבב היטב, להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולהמשיך לבשל עד שהמים נספגים. להסיר מהאש להוסיף את האגוזים ולערבב. לצקת לתבנית אפיה משומנת ולאפות ב 180 מעלות במשך חצי שעה.
|