organiclife.co.il
  דף הבית arrow המטבח האורגני arrow בישול אורגני arrow מישהו אמר מיסו?
רביעי, 18 אוקטובר 2017
 
 
מישהו אמר מיסו? הדפס דואל
מאת מערכת חיים אורגניים   
Imageלמיסו מייחסים סגולות רפואיות רבות ויש הטוענים שהוא הסוד של היפנים לאריכות ימים. הוא עשיר באנזימים חיים ולכן נחשב לקל ומועיל לעיכול, הוא מכיל חומצות אמינו, נחשב למועיל למחזור הדם ולאיזון הגוף. ממה מורכבת המשחה המוזרה הזו ומה עושים איתה? השף האורגני שלנו גיל נתן, מסביר איך מכינים את מרק המיסו המפורסם.

 

 יש הממליצים לפתוח כל ארוחה במרק מיסו צח, בשל תכונותיו, הפך המיסו עם השנים למרכיב חשוב במטבח המיקרוביוטי  ויש אפילו מחקר שפורסם לאחרונה המצביע על העובדה כי נשים שצרכו מיסו באופן קבוע, היו חשופות פחות לסרטן השד.

אז מה זה בעצם מיסו?
המיסו הוא משחה העשויה מפולים (סויה,שעורה או אורז) בתוספת מלח ושמרי קוג'י, את המשחה מתסיסים במשך מספר חודשים ולפעמים אפילו שנים בחביות עץ אטומות. מקורו בסין והוא מיוצר ביפן בכמה סוגים ומגיע מכמה אזורים שונים כמו אוסקה, טוקיו וכו'.

כמו הרבה מזונות מיוחדים, המיסו היה תוצר ביתי, כל משפחה הייתה רוקחת לעצמה מיסו לפי מתכון מסורתי לשימוש עצמי. היום מאד נדיר למצוא מיסו ביתי כזה והרוב מגיע ממפעלי תעשיה. רבים טוענים כי המיסו המיוצר היום ביפן הוא מתועש ומכיל חומרים כימיים, אבל למרות הכל ממשיך המיסו להיות מזון בריאות עם איכויות ויתרונות רבים.

יש כמה סוגי המיסו ובינהם:
אקא מיסו- מיסו אדום (רכיבים: פולי סויה, מלח, אורז, בוניטו, תמצית אצות ים חומה ).
הטצ'ו מיסו - מקורו מאוסקה (רכיבים: פולי סויה, מים, שעורה, מלח ים, קוג'י ).
 שירו מיסו - מיסו בהיר (רכיבים: אורז, מים, פולי סויה, מלח ים, קוג'י ).

נשמע טוב נכון? רבים רצים לקנות את המזון הבריא הזה ומגלים משחה, עם ריח חריף וטעם עז. לא משהו שאנחנו יכולים לדמיין באוכל הים תיכוני שלנו. אז מה בעצם אפשר לעשות עם הדבר הזה?

אפשר פשוט לעשות מה שהיפנים עושים - מרק מיסו! ביפן משמש אמנם המיסו להכנת תבשילים רבים ומגוונים נוספים כמו חמוצים, דגים, תוספת לממרחים, מטבלים, משרות ועוד. אבל מרק המיסו היפני הוא ללא ספק השימוש המסורתי הרווח והאהוב ביותר.

השף האורגני שלנו, גיל נתן פגש את המיסו ואת נפלאותיו בזמן שהותו הארוכה ביפן והוא מגיש לנו את מרק המיסו היפני במלוא הדרו.

מצרכים
1 ענף סלרי
1/2 כרישה
1 גזר
1 בצל
3 וחצי כפות מיסו
5 כוסות מים
50 גרם אצות וואקמה
300 גרם טופו טבעי
1 בצל ירוק.

אופן ההכנה
חותכים את הסלרי, הכרישה, הגזר, והבצל ומבשלים במעט שמן עד להזהבה, מוסיפים 5 כוסות מים ומבשלים את הירקות עד שהם מתרככים.
טוחנים את הירקות ומוסיפים את 3 וחצי כפות המיסו מביאים לרתיחה תוך כדי עירבוב, מוסיפים 300 גרם טופו חתוך לקוביות קטנות של חצי ס"מ בערך מוסיפים 50 גרם אצות וואקמה, מביאים לרתיחה ומוציאים מהאש, מוסיפים את הבצל הירוק שחתוך לאורך.

בתאבון

 

 
< קודם   הבא >
Advertisement
הרשמה לניוזלטר
שם
דואר אלקטרוני *
טקסט אימייל
ביכולתך להפסיק לקבל מידע בכל רגע, בלחיצה אחת על כפתור. פרטיך שמורים איתנו ולא נעביר אותם לגורם חיצוני
 
Advertisement
 
Top! Top!
חיים אורגניים הוא פורטל המכיל את כל המידע הקשור לאורח חיים אורגני. באתר מידע על מזון אורגני, בישול אורגני, אוכל אורגני, תיירות אורגנית, קהילות אורגניות, פורומים, קואופרטיבים אורגנים, אורח חיים בריא, רפואה טבעית, חקלאות אורגנית, מתכונים אורגניים