organiclife.co.il
  דף הבית arrow בריאות ורפואה טבעית arrow תזונה arrow גידולים אורגניים בריאים יותר ללב
חמישי, 29 יוני 2017
 
 
גידולים אורגניים בריאים יותר ללב הדפס דואל
מאת מערכת חיים אורגניים   
Imageמחקר חדש מצא כי ירקות ופירות אורגניים מכילים כמות פלבנואידים (אנטיאוקסידנטים), גדולה בהרבה ולכן הם בריאים יותר ללבכם מירקות ופירות מגידולים קונבציונאלים.

 

מחקר בן 10 שנים השווה בין עגבניות אורגניות לעגבניות מגידולים חקלאיים קונוונציונאלים סטנדרטיים, מצא כי העגבניות האורגניות מכילות כמעט פי 2 אנטיאוקסידנטים המסייעים למנוע לחץ דם גבוהובכך מפחיתות את הסבירות להתפתחות מחלות לב ושבץ.

 

דר' אליסון מיטצ'ל כימאית מזון, שהובילה את המחקר באוניברסיטת קליפורניה, מאמינה שפלבנואידים מסייעים במניעת סוגים מסויימים של סרטן ודימנציה. היא גילתה כי הפלבנואידים, רמות הקוורצטין היו בממוצע 79% גבוהות יותר ורמות הקמפפרול היו בממוצע 97% גבוהות יותר בעגבניות אורגניות. (הממצאים המלאים פורסמו ב Journal of Agricultural and Food Chemistry).

 

דר' מיטצ'ל מסבירה, כי בעבר היה קשה להשוות בין גידולים אורגנים לבין קונבנציונאלים, בגלל קשיים בהשוואת איכות הקרקע, השקיה, תהליך הגידול וקטיפת היבול. אבל לצורך המחקר הזה, נעשה שימוש בנתונים שנאספו מפרוייקט ארוך טווח, שהשתמש בתקן אחיד של טכניקות חקלאיות כדי לגלות מגמות בתנובת הגידולים.

הצוות מאמין שההבדל בברמות הפלבנואידים בעגבניות היו בשל היעדר דשנים כימיים בחקלאות האורגנית.

הצמח מייצר פלבנואידים כמנגנון הגנה , הם מתגברים במצב של מחסור בחומרי הזנה, כמו נייטרוגן לא אורגני המצוי ברוב חומרי הדישון הקונבנציונאלים, המרסן את התפתחות הפלבנואידים. החוקרים מסיקים כי הרמות הנמוכות של הפלבנואידים בעגבניות מגידול קונבנציונאלי, נגרמות כתוצאה מדישון יתר.

ה Soil Association לוחץ בימים אלו על ה-  Food Standards Agency (האחראית על הסטנדרטיזציה של המזון), להתייחס למסקנותיהם בנוגע ליתרונות של הפירות והירקות האורגניים על פני הקונבנציונאלים. פיטר מלצ'ט, מנהל המדיניות של הארגון, אמר, שכיום יש גוף ידע שהולך וגדל המכיל ראיות המראות הבדלים משמעותיים בין ההרכב התזונתי של המזון האורגני לעומת הקונבנציונאלי.

מחקר שנעשה לאחרונה באירופה מצא, כי עגבניות אורגניות מכילות יותר ויטמיני B,בטא קרוטן ופלבנואידים מאשר עגבניות רגילות. אפרסקים, ומחית תפוחים אורגניים נמצאו גם כן עשירים יותר באנטיאוקסידנטים. לורד קרבס, לשעב יושב ראש ה- Food Standards Agency העומד היום בראש הג'יזס קולג' באוקספורד, טוען ש"גם אם יתרון כזה קיים, הפלבנואידים זה לא מה שעושה את האוכל האורגני בריא יותר", הוא מסביר "זה תלוי ברלוונטיות של ההבדל בכמות הפלבנואידים האלה לגוף האדם", "בקטשופ יש רמות גבוהות של ליקופן, (אוקסידנט חזק) יותר מאשר בעגבניות אורגניות ורגילות, לכן אם אתם רוצים יותר לייקופן עדיף שתצרכו קטשופ"

לעומת זאת ה - Food Standards Agency הקדישה שלוש שנים למחקר העוסק ביתרונות של הפלבנואידים, היא טוענת "יש עדויות מצטברות שפלבנואידים שמקורם במזון, יכולים להסביר חלק גדול מהיתרונות שבהגברת תזונת פירות וירקות למניעה וטיפול במחלות לב."


ולכן, אם לפלבנואידים תפקיד חשוב במניעה וטיפול במחלות לב, אז לכמות הפלבנואידים המצויים בגידולים האורגניים יש חשיבות ויתרון בריאותי משמעותי על גידולים קונבנציונאלים.

 

 
< קודם   הבא >
Advertisement
הרשמה לניוזלטר
שם
דואר אלקטרוני *
טקסט אימייל
ביכולתך להפסיק לקבל מידע בכל רגע, בלחיצה אחת על כפתור. פרטיך שמורים איתנו ולא נעביר אותם לגורם חיצוני
 
Advertisement
 
Top! Top!
חיים אורגניים הוא פורטל המכיל את כל המידע הקשור לאורח חיים אורגני. באתר מידע על מזון אורגני, בישול אורגני, אוכל אורגני, תיירות אורגנית, קהילות אורגניות, פורומים, קואופרטיבים אורגנים, אורח חיים בריא, רפואה טבעית, חקלאות אורגנית, מתכונים אורגניים