organiclife.co.il
  דף הבית arrow מתכונים arrow מרקים arrow מרק תירס
שני, 18 דצמבר 2017
 
 
מרק תירס הדפס דואל
מאת הילה אפללו   

חומרים
800 גרם גרגירי תירס טרי (אפשר סנפרוסט)

1 ביצה אורגנית (לא חובה)

1/2 כוס שיבולת שועל עדינה

מלח פלפל שחור


אופן הכנה
אחד המרקים הפשוטים ביותר להכנה: שופכים את גרגרי התירס לסיר מוסיפים את שיבולת השועל ואת המים  (פי 3 מגובה התירס), טוחנים בעזרת בלנדר יד (מקל) חלק מהגרגרים כדי לקבל טעם חזק, ומרק סמיך יותר.

מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כרבע שעה - עשרים דקות על אש בינונית, שימו לב לשיבולת השועל יש נטיה להתנפח ולגלוש, תעקבו אחרי הבישול והקפידו לערבב.
שוברים את הביצה בכוס מוסיפים מעט מים בטמפרטורת החדר ומערבלים את הביצה והמים היטב בכוס בעזרת מזלג. אחרי שמתקבלת תערובת דלילה שופכים בזרם דקיק את הביצה לתוך המרק המהביל, תוך כדי ערבוב מתמיד של המרק.
מתבלים במלח ופלפל שחור (אני אוהבת הרבה פלפל) ובתיאבון.

 
< קודם   הבא >
Advertisement
הרשמה לניוזלטר
שם
דואר אלקטרוני *
טקסט אימייל
ביכולתך להפסיק לקבל מידע בכל רגע, בלחיצה אחת על כפתור. פרטיך שמורים איתנו ולא נעביר אותם לגורם חיצוני
 
Advertisement
 
Top! Top!
חיים אורגניים הוא פורטל המכיל את כל המידע הקשור לאורח חיים אורגני. באתר מידע על מזון אורגני, בישול אורגני, אוכל אורגני, תיירות אורגנית, קהילות אורגניות, פורומים, קואופרטיבים אורגנים, אורח חיים בריא, רפואה טבעית, חקלאות אורגנית, מתכונים אורגניים