organiclife.co.il
  דף הבית arrow מתכונים arrow מרקים arrow מרק שעועית ועגבניות
רביעי, 28 יוני 2017
 
 
מרק שעועית ועגבניות הדפס דואל
מאת הילה אפללו   

 חומרים
1 בצל גדול קצוץ קטן
4 שיני שום כתושות
2 כפות שמן זית מכבישה קרה
6 עגבניות גדולות קלופות וחתוכות לקוביות קטנות
1 מיכל 250 ג"ר רסק עגבניות (יש אורגני בחנויות טבע)
1/2 כפית סוכר קנים (לא חובה - עוזר לסתור את החומציות של העגבניה)
כ 500 ג"ר שעועית מבושלת (לא חייב להיות בדיוק 500)
מלח ופלפל שחור


אופן הכנה
לטגן בצל בשמן זית על אש נמוכה-בינונית (שהשמן לא ישרף), לקראת סוף הטיגון להוסיף שום
כשהבצל שזוף, להוסיף את העגבניות (עם המיץ) ואת השעועית, לערבב היטב להוסיף 5-6  כוסות מים
לערבב ולהוסיף את הרסק והסוכר, מערבבים טוב מבשלים על אש בינונית כחצי שעה, מתבלים ואוכלים.

את הקטניות אני נוהגת לבשל אחת לחודש, לחלק למנות ולהקפיא, על מנת לחסוך זמן בישול אח"כ כשעסוקים ורעבים.  אם אתם כבר מבשלים את השעועית (השריה של 24 שעות, ובישול של 2-3 שעות) אז כדאי כבר להכין כמות. את המרק הזה, אני ממליצה לבשל בסיר לחץ, עד שהשעועית ממש נמסה בפנים...יאאםם.

 
< קודם   הבא >
Advertisement
הרשמה לניוזלטר
שם
דואר אלקטרוני *
טקסט אימייל
ביכולתך להפסיק לקבל מידע בכל רגע, בלחיצה אחת על כפתור. פרטיך שמורים איתנו ולא נעביר אותם לגורם חיצוני
 
Advertisement
 
Top! Top!
חיים אורגניים הוא פורטל המכיל את כל המידע הקשור לאורח חיים אורגני. באתר מידע על מזון אורגני, בישול אורגני, אוכל אורגני, תיירות אורגנית, קהילות אורגניות, פורומים, קואופרטיבים אורגנים, אורח חיים בריא, רפואה טבעית, חקלאות אורגנית, מתכונים אורגניים