organiclife.co.il
  דף הבית arrow המטבח האורגני arrow בישול אורגני arrow תערובת מוכנה לאורז - האמנם?
רביעי, 18 אוקטובר 2017
 
 
תערובת מוכנה לאורז - האמנם? הדפס דואל
מאת הילה אפללו   
Imageשורות שורות של קערות ובהן תערובות מוכנות לאורז מפארות בימים אלו כל חנות או דוכן לממכר תבלינים. טעימה מקומית מגלה שניתן במהירות וללא מאמץ להרכיב מנת אורז מגרת חושים. אבל מה מתרחש שם בתוככי הקערה בעודה עומדת שם מפיצה ניחוחות מפתים

.


   
לפני מספר ימים הוזמנו לארוחת שחיתות במסגרתה הוגשו לשולחן כלאחר כבוד סלטים טבולים ברטבים עשירים, ירקות מטוגנים בבצק בירה, כופתאות בשר (פסטלים) ועוד מכל טוב הארץ. אחד משיאי הערב היה קערה ריחנית של אורז מלא, מבריק ומתובל בשלל תבלינים וניחוחות, שאותו הניחה לפניי מיכל המארחת המופלאה. הייתה זו הפעם הראשונה שמזון בריאות (שבדרך כלל מקושר אליי..) משך תשומת לב כה רבה בקרב חבורת אוכלי הבשר.

בכל טעימה של האורז שגלגלתי על לשוני, ניסיתי לזהות את המרכיבים של התערובת. היה שם בצל מיובש, שמיר, זרעי כוסברה טחונים, אבל המרכיב הבולט ביותר היה ללא ספק השמן. התערובת הכילה כמויות שמן שהבליט את הטעמים, הוסיף ברק ושמר על גרגרי האורז מופרדים וגאים. כמובן שהמשכתי לאכול מן האורז וליהנות מטעמו אך החלטתי לבדוק היטב את נושא התערובות לפני שאכניסן לביתי.

יצאתי לשווקים ובדקתי. היו שם תערובות עם עשבי תיבול, ירקות מיובשים, פטריות מיובשות, תבלינים מלוא החופן בשלל צבעים ירוקים, אדומים, צהובים, תערובות למרק, לסלט, לאורז ולתבשילים בכלל.  והם קרצו מכל פינה, בתוך רשתות השיווק הגדולות שהקימו מחלקות תבלינים, דגנים וקטניות בתפזורת, בחנויות תבלינים וכמובן בשווקים (והבכורה לשוק לוינסקי כמובן).

לכאורה, פתרון מושלם לעסוקים שרוצים להימנע מצריכת מזונות מתועשים ומעובדים שמגיעים בדרך כלל באריזות פלסטיק חינניות. אז.. נכון שזה נוח ומהיר, ונכון שזה מאפשר גיוון ומכניס עניין לתבשילים משעממים, ונכון שזה צובע את שגרת המטבח בספקטרום עשיר של צבעים וארומות מעוררי תיאבון.

אבל יש שם שמן, הרבה שמן, הרבה הרבה שמן, לא שמן זית כתית מעולה מכבישה קרה ולא שמן קנולה אורגני מכבישה קרה אלא שמן צמחי מזוכך, מהגרועים ביותר, ששוכב לו בתוך הקערות הללו באוויר הפתוח ומתחמצן לאטו, מה שגורם לחומצות השומן הגרועות במילא שמכילים השמנים הצמחיים הללו - להפוך למחמצנים העלולים להזיק לבריאותינו.

צר לי שאני צריכה להיות זו שמבשרת לכם את זה, אבל כמו שאומרים - הרעיון מצויין רק הביצוע לא משהו. התחלתי להכין לי תערובות משל עצמי, תערובות שמכילות עשבי תיבול, בצל ושום, תבלינים וכן, גם קצת שמן איכותי. את התערובות לא יבשתי ושימרתי אלא הכנתי חילקתי למנות והקפאתי.

חומרים
בצל
2 כוסות אורז בסמת מלא
2 כפות שמן זית
5 שיני שום
סלסילת פטריות שמפיניון פרוסות דק
עלים מגבעול שמיר
פלפל שחור גרוס ומלח

אופן ההכנה
מטגנים את הבצל עד שהוא רך ושחום, מוסיפים את השום והפטריות ומקפיצים עד שכל נוזלי הפטריות מתאדים. מוסיפים את האורז והשמיר ומערבבים היטב. מתבלים ומורידים מהאש. את התערובת מעבירים להתקרר בקערה  (הסיר ממשיך לפלוט חום לכן חשוב להוציא ממנו את התערובת).
אחרי שהתערובת התקררה, מכניסים לשקית ומקפיאים. כשרוצים להכין, יוצקים מים לסיר בהתאם לכמות האורז, מוסיפים את התערובת קפואה לתוך המים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כרגיל.

רעיונות נוספים יתקבלו בשמחה.

 

 

 
< קודם   הבא >
Advertisement
הרשמה לניוזלטר
שם
דואר אלקטרוני *
טקסט אימייל
ביכולתך להפסיק לקבל מידע בכל רגע, בלחיצה אחת על כפתור. פרטיך שמורים איתנו ולא נעביר אותם לגורם חיצוני
 
Advertisement
 
Top! Top!
חיים אורגניים הוא פורטל המכיל את כל המידע הקשור לאורח חיים אורגני. באתר מידע על מזון אורגני, בישול אורגני, אוכל אורגני, תיירות אורגנית, קהילות אורגניות, פורומים, קואופרטיבים אורגנים, אורח חיים בריא, רפואה טבעית, חקלאות אורגנית, מתכונים אורגניים