organiclife.co.il
  דף הבית arrow המטבח האורגני arrow בישול אורגני arrow במטבח האורגני אוכלים הכל
רביעי, 23 אוגוסט 2017
 
 
במטבח האורגני אוכלים הכל הדפס דואל
מאת הילה אפללו   

Imageכמה פעמים עמדתם מול מדף התבלינים האורגניים והתלבטתם אם לקנות? מצד אחד אלו המוצרים המרוססים ביותר, מצד שני אחרי שימוש בכמה גבעולים לתיבול, הם מגיעים ברובם לפח האשפה. לפניכם כמה רעיונות שיחסכו לכם את ההתלבטות וגם קצת כסף. שימושים בריאים, טעימים וחסכוניים לצמחי התבלין האורגני.

 

כשעוברים לצריכת מוצרים אורגניים לומדים לנצלם עד תום. גם בגלל עלותם הגבוהה יחסית וגם מתוך התפיסה שלא זורקים סתם וכל דבר אפשר לנצל.

עם צמחי התבלין האורגניים זה אפילו קל שכן ישנן שתי שיטות טובות לשימור העודפים:
1. ייבוש. תולים את הגבעולים הפוך במקום מוצל ומאוורר. ברגע שהם מתייבשים לחלוטין מפרידים אותם מהגבעולים ושומרים בצנצנת אטומה. (אם יש עדיין לחות בצמחים הם עלולים להתעפש).
2. הקפאה - שוטפים, מייבשים ומפרידים את העלים מהגבעולים. שמים בשקית או קופסה קטנה ומקפיאים. כשצריך, מוציאים מהמקפיא, קוצצים ומוסיפים לבישול.

אם לא מעוניינים לשמר את צמחי התבלין ומקפידים לצרוך אותם רק בצורתם הטריה, הנה מתכון:

קציצות ירק
1/2 כוס קמח מלא
1 ביצה אורגנית (לא חובה - אפשר להחליף בכמה כפות מים)
1 כוס צמחי תבלין ומאכל (פטרוזיליה, שמיר, כוסברה, סלרי עלים, זעתר, בזיליקום, ח'וביזה ואחרים)
מים או מרק לדילול הבלילה לפי הצורך

מערבלים הכל במעבד מזון או במיקסר מוט ידני עד לקבלת בלילה צמיגה, חלקה יחסית וירוקה. יש כמה אפשרויות:
כופתאות - יוצקים מהבלילה בעזרת כפות רטובות לתוך מרק רותח ויוצרים כופתאות מרק בריאות.
קציצות - על מחבת משומנת (מעט שמן קנולה מכבישה קרה, אפשר לרסס) ליצור קציצות או "אצבעות" שאפשר אחר כך לטבול בטחינה או ברוטב אחר.
קציצות מבושלות - אחרי ש"סוגרים" את הקציצות על המחבת, אפשר לבשל אותם בתוך תבשילי דגנים, קטניות או ירקות.
לאלו שכן נעזרים בהקפאה, אפשר להכין כמות גדולה של קציצות "סגורות" על מחבת ולהקפיא. בהמשך אפשר להוסיפן לתבשילים או להפשיר ולנשנש עם רוטב.

אם יש לכם גם לחם מלא או שאור שפג תוקפם (לפני שהם מעלים עובש), אפשר לפורר פרוסות לחם לתוך הבלילה, ליצירת קציצות אווריריות יותר, ובכך לנצל גם את הלחמים היקרים.

אפשר לעשות טחינה ירוקה עם כל צמחי התבלין (ראה מתכון) או סלט טבולה  (ראה מתכון). להוסיף צמחי תבלין ביד נדיבה למרקים, סלטי ירקות, ירקות מאודים או אפויים.

אם מנצלים נכון את חומרי הגלם האורגניים, אפשר ליהנות ממזון בריא, טעים ועם ניהול נכון - זה גם לא יוצא יקר.

   

 
< קודם   הבא >
Advertisement
הרשמה לניוזלטר
שם
דואר אלקטרוני *
טקסט אימייל
ביכולתך להפסיק לקבל מידע בכל רגע, בלחיצה אחת על כפתור. פרטיך שמורים איתנו ולא נעביר אותם לגורם חיצוני
 
Advertisement
 
Top! Top!
חיים אורגניים הוא פורטל המכיל את כל המידע הקשור לאורח חיים אורגני. באתר מידע על מזון אורגני, בישול אורגני, אוכל אורגני, תיירות אורגנית, קהילות אורגניות, פורומים, קואופרטיבים אורגנים, אורח חיים בריא, רפואה טבעית, חקלאות אורגנית, מתכונים אורגניים