organiclife.co.il
  דף הבית arrow המטבח האורגני arrow בישול אורגני arrow לא עוצרים באדום - גם עגבניות מיובשות בשמן זית עושים לבד
ראשון, 20 אפריל 2014
 
 
לא עוצרים באדום - גם עגבניות מיובשות בשמן זית עושים לבד הדפס דואל
מאת הילה אפללו   
Imageמי לא אוהב להוסיף עגבניות מיובשות לרוטב פסטה, לסנדוויץ, לפיצה ועוד? אז אפשר לקנות ממרח, אפשר לקנות עגבניות מיובשות ולהכין ממרח, ואפשר אפילו לייבש עגבניות ואז להכין מהן ממרח. נשמח להסביר לכם איך עושים את זה.

 


ייבוש עגבניות מתאים בעיקר לכאלה שמגדלים עגבניות בגינה ויש להם כמות גדולה מאד של עגבניות ואין להם מה לעשות איתה. זו ההזדמנות לייבש אותן לימים קרים יותר.

עגבניות מיובשות בשמן זית הן עניין יקר, שלא לדבר על אורגניות. אז איך מכינים עגבניות מיובשות אורגניות בעלות נמוכה, בדיוק בטעם שאנו אוהבים וללא טרחה גדולה.  מומלץ  לייבש עגבניות שרי ובמיוחד שרי תמר, אבל לא רק.

אז איך מייבשים עגבניות לבד?
חותכים את העגבניות לחצי ומוציאים את הגרעינים.
מניחים את העגבניות על מגש עם החלק החתוך כלפי מעלה וזורים מעט מלח גס.
מכינים מעין כיסוי העשוי מרשת יתושים על מנת להרחיק מעופפים וחרקים. מניחים את הכיסוי מעל המגש כך שלא יאפשר כניסת חרקים מחד ולא יגע בעגבניות מאידך.
את המגש המכוסה מעמידים בשמש.
היבוש נמשך בין שבוע לשבועיים תלוי בעצמת השמש ובלחות.
ואז מכניסים אותם לצנצנת (שעיקרנו עם מים רותחים), מוסיפים עשבי תיבול, שום ושמן זית.

ממרח עגבניות מיובשות
חומרים

100 גרם עגבניות מיובשות
שמן זית מכבישה קרה
עשבי תיבול שאוהבים: בזיליקום, אורגנו, רוזמרין, קורנית, זעתר

אופן ההכנה
מכניסים את העגבניות המיובשות לקערה, מכסים במים רותחים ומשאירים כשעה. בודקים אם העגבניות רכות, אם לא אז אפשר לחזור על התהליך (אם העגבניות אורגניות, אפשר להשתמש במים שלהן לבישול אורז או מאכלים אחרים).

אחרי שהעגבניות התרככו, מסננים וסוחטים קלות בעזרת הידיים. מניחים אותן מעט על המסננת כדי לנקז עודפי נוזלים. מעבירים את העגבניות לצנצנת שניתן לסגור ולאטום היטב ומכסים אותן בשמן זית (צריך שיהיה לעגבניות קצת מקום לזוז שם בפנים). מוסיפים תבלינים שאוהבים,סוגרים ומערבבים על ידי ניעור קל.
בתהליך אנו משתמשים בכמות נדיבה של שמן זית. זה מרגיש קצת כמו בזבוז, אבל ניתן לראות בזה גם השקעה שכן אחרי שנגמור לאכול את העגבניות, נוכל להשתמש בשמן המתובל לבישול, סלט או אפיה.

חשוב
העגבניות יכולות להחזיק כך מעמד מספר שבועות, רק יש לוודא שהצנצנת מעוקרת כי חיידקים ופטריות בצנצנת עשויים ליצור עובש למרות התכונה המשמרת של שמן הזית. מסיבה זו מומלץ לפני השימוש להרתיח מים בסיר, לזרוק פנימה את הצנצנת והמכסה למשך 5 דקות ולייבש באוויר ולא על ידי ניגוב.
כמו כן, חשוב לשמור את הצנצנת במקום מוצל וקריר כמו ארון או מקרר כדי למנוע התחמצנות של השמן.

בתאבון ולבריאות

לכתבה על ייבוש פירות קיץ לחצו כאן.

 

 
< קודם   הבא >
הרשמה לניוזלטר
שם מלא
אי-מייל
 
Top! Top!
חיים אורגניים הוא פורטל המכיל את כל המידע הקשור לאורח חיים אורגני. באתר מידע על מזון אורגני, בישול אורגני, אוכל אורגני, תיירות אורגנית, קהילות אורגניות, פורומים, קואופרטיבים אורגנים, אורח חיים בריא, רפואה טבעית, חקלאות אורגנית, מתכונים אורגניים