אצבעות קינואה, עדשים וירקות |
|
|
מאת הילה אפללו
|
חומרים
1 כוס קינואה 1/2 כוס עדשים כתומים 2 כוסות מים 1 גזר מגורד קטן 1 קישוא מגורד קטן 1 בטטה קטנה מגורדת 5 גבעולי בזיליקום טרי (רק העלים) או כפית בזיליקום יבש 2 גבעולי טימין קצוצים או כתושים במכתש ועלי (רק העלים) 1/2 כוס קמח מחיטה מלאה / שיפון / כוסמין וכו' 1/2 כוס שומשום מלא 2 ביצים מלח ופלפל
אופן הכנה
מכניסים לסיר את הקינואה, העדשים, הירקות ומלח פלפל מערבבים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות עד שהקינואה והעדשים מוכנים. אם משתמשים בתבלינים יבשים את מוסיפים אותם ב 5 הדקות האחרונות של הבישול. מוסיפים 1 ביצה טרופה, קמח ותבלינים טריים ומערבבים עד שנוצרת עיסה קצת דביקה. טורפים ביצה בצלחת עמוקה ומפזרים שומשום בצלחת נוספת. יוצרים נקניקיות קטנות בעובי של אצבע שמנה, מגלגלים בביצה ואח"כ בשומשום ומניחים בתבנית אפיה. אופים כ 20 דקות בחום בינוני או עד ש"האצבעות" מזהיבות והופכות פריכות. ומגישים. ילדים מאד אוהבים את זה וגם מבוגרים, אפשר להכין כמות גדולה לחלק למנות ולהקפיא, ואז להפשיר בלי הרבה מאמץ לארוחה בריאה ומהירה. |