organiclife.co.il
  דף הבית arrow המטבח האורגני arrow קטן עליכם לבשל קטניות
שבת, 24 יוני 2017
 
 
קטן עליכם לבשל קטניות הדפס דואל
מאת הילה אפללו   

Imageהקטניות הן מרכיב חשוב בתזונה שלנו, עשירים בברזל, בסידן, בחלבון ועוד. איך מתמודדים עם זמן הבישול הארוך שלהן במסגרת החיים העמוסים שלנו? לפניכם הדרך הקצרה והקלה ביותר להכנת קטניות.


כפי שכבר צוין, בישול קטניות לא לוקח זמן רב אלא נמשך זמן רב. אז מה ההבדל? ההבדל הוא שלא צריך לעמוד ולשמור על הקטניות בעת הבישול אלא אפשר להתעסק במקביל בדברים אחרים. בנוסף, לא צריך לבצע את טקס ההשרייה והבישול לעיתים קרובות אלא פשוט להכריז על "יום קטניות".

"יום קטניות"
ביום שקודם ל"יום קטניות" יש להוציא את כל הקערות שבבית ולמלאן בקטניות מושרות במים. ההשרייה הראשונה מתבצעת בדרך כלל בערב או בלילה, לפני השינה, כשעד הערב המחרת אנו מחליפים את המים לפחות שלוש פעמים.

באותו הערב המיוחל, אנו מבשלים סיר ענק של חומוס, סיר שעועית לבנה, סיר שעועית אדומה, פול ועוד ופונים תוך כדי הבישול לעיסוקים אחרים. לאחר 4-3 שעות, כשהקטניות רכות, מסננים ושוטפים היטב ומחלקים למנות קטנות, כל סוג בנפרד ומקפיאים.

או אז, אם חשקה נפשנו בממרח חומוס ביתי וטרי, שולפים מנה, שופכים לסיר מים רותחים לכמה דקות, מסננים ומעבירים לכלי פלסטיק. מוסיפים את שאר המרכיבים (ראו בקטגוריות "מתכונים") וטוחנים באמצעות מיקסר יד את החומוס בקופסה. מה שלא מתחסל מיד, נכנס יחד עם הקופסה בה הכנו את החומוס היישר למקרר ובכך אנו חוסכים גם בשטיפת כלים.

חישבו שכל הבלגן שבהכנת חומוס טרי מסתכם בחמש דקות ואפשר להכין כמות קטנה כל ארבעה ימים וליהנות מממרח בריא טרי וללא חומרים משמרים. אותו הדבר נכון לגבי ממרח פול, שעועית וכו'. שווה לא?

בתאבון 
הילה אפללו - נטורופתית מוסמכת

 
< קודם   הבא >
Advertisement
הרשמה לניוזלטר
שם
דואר אלקטרוני *
טקסט אימייל
ביכולתך להפסיק לקבל מידע בכל רגע, בלחיצה אחת על כפתור. פרטיך שמורים איתנו ולא נעביר אותם לגורם חיצוני
 
Advertisement
 
Top! Top!
חיים אורגניים הוא פורטל המכיל את כל המידע הקשור לאורח חיים אורגני. באתר מידע על מזון אורגני, בישול אורגני, אוכל אורגני, תיירות אורגנית, קהילות אורגניות, פורומים, קואופרטיבים אורגנים, אורח חיים בריא, רפואה טבעית, חקלאות אורגנית, מתכונים אורגניים