organiclife.co.il
  דף הבית arrow המטבח האורגני
שבת, 29 אפריל 2017
 
 
המטבח האורגני
נפלאות הרוזמרין הדפס דואל
מאת הילה אפללו   

Imageבשנים האחרונות אנחנו נחשפים לחומרי גלם ותבלינים אקזוטיים מכל רחבי העולם אבל יש תבלין אחד שנמצא סביבנו, כמעט בכל חצר או גינה ציבורית ואנחנו ממעטים לעשות בו שימוש - הרוזמרין. ניתן לבשל איתו, לרקוח ממנו חליטה למניעת נשירת שיער, שמפו דוחה כינים ועוד.


 
עד כמה האוכל שלנו מהונדס גנטית? הדפס דואל
מאת הילה אפללו   

Imageהחודש נערך הכנס האורגני הראשון בתאטרון גבעתיים, שמחתי לקחת בו חלק ולהעביר הרצאה בנושא צרכנות אורגנית נבונה. אחת ההרצאות החשובות ששמעתי הייתה על הנדסה גנטית ובהחלט הגיע הזמן לכתוב ולספר לכם גם על זה.


 
ממרח עדשים הדפס דואל
מאת חיים אורגניים   

כמו שאוכלים ממרח חומוס, אפשר להכין ממרחים נפלאים מכל הקטניות האחרות, לפניכם מתכון בריא ומהיר לממרח עדשים נהדר, טעים ומשביע. אפשר למרוח על לחם או ליצוק על צלחת וליהנות מהניגוב.

 

 
לביבות אפויות ובריאות הדפס דואל
מאת הילה אפללו   

Imageחנוכה הגיע ואתו שלל סופגניות ולביבות, המכילות בעיקר פחמימות פשוטות כמו סוכר, קמח לבן, תפוחי אדמה ושמן רב לטיגון. החלטנו להכין לביבות אפויות לחנוכה, טעימות, בריאות וקלות להכנה...המתכונים לפניכם.


 
דבש ניגר - הכנת דבש ענבים וחרובים הדפס דואל
מאת יונית קריסטל   
Imageלפני השימוש הנרחב בסוכר המזוקק,  הממתיק הנפוץ ביותר היה הדבש. אבל לא רק דבש הדבורים, שנחשב ליקר המציאות, אלא גם ובעיקר- דבש הפירות, שהיה זמין הרבה יותר דבש התמרים, דבש החרובים והדיבס הוא דבש הענבים, שימשו פעם במקום סוכר, וגם היום הם תחליפים טבעיים לסוכר.
 
כנס "אוכלים בריא" - והפעם גם אורגני הדפס דואל
מאת חיים אורגניים   
Imageלנוכח ההצלחה של הכנס "אוכלים בריא" הראשון, ממשיכה הוצאת ספרי הבריאות "פוקוס" ביחד עם פורטל התזונה Eatwell  וערוץ הבריאות  מקבוצת ענני תקשורת במסורת "אוכלים בריא"- כנס התזונה והבישול הבריא. 

 
עוגיות מדהימות לפסח הדפס דואל
מאת סמדר זורע-ברמק   
Imageבתור ילדה, אחד הדברים שהכי לא אהבתי בפסח, זה את העוגיות חסרות הטעם ובעלות הטקסטורה המוזרה, שהיו קונים או אופים לפסח. עם השנים העוגיות אמנם הלכו והשתפרו, אבל את העוגיות לפסח של סמדר זורע-ברמק, מחברת הספר "על הלחם לבדו", הכתרתי ללא ספק כטעימות ביותר.
 
עונת החלב - הכנת מוצרי חלב מסורתיים הדפס דואל
מאת יונית קריסטל   
Imageגשם טוב ירד, השדות מוריקים, העשב גדל ועולה, ועוד מעט תתחיל עונת החלב. לרב איננו חושבים על מוצרי חלב כעל משהו עונתי, אבל באופן טבעי- כך הוא. יונית קריסטל, המתמחה בשימור מלאכות מסורתיות, מסבירה על מלאכת ייצור מוצרי החלב בקרב שכנינו הערבים ומספקת טיפים חשובים על מנת שתדעו מה ואיפה לקנות ואיפה ללמוד להכין מוצרי חלב בעצמכם.
 
נפלאות הקולורבי הדפס דואל
מאת הילה אפללו   
Imageכמה פעמים חלפתם בסופר או בחנות הטבע על פני הקולורבי, בלי להעיף בו מבט קטן אחד? אז בפעם הבאה שאתם עושים את זה תדעו שאתם מפסידים. מה זה הקולורבי הזה? מה הוא שווה? ומה עושים איתו? הסברים, רעיונות ומתכונים.
 
עוגיות אזני המן בריאות וטעימות הדפס דואל
מאת סמדר זורע ברמק   
Imageפורים הגיע ועוגיות אזני המן מלאות בקמח לבן, חמאה או מרגרינה עולות שוב על שולחננו. אבל הפעם בניגוד לסופגניות ולביבות, האופציה הבריאה, טעימה בהרבה מהמקור. סמדר זורע ברמק, מחברת הספר "על הלחם לבדו", משתפת אותנו במתכון, בריא וטעים להפליא של אזני המן חגיגיות. בתאבון
 
צמחי בר למאכל הדפס דואל
מאת הילה אפללו   
Imageבשנים האחרונות המודעות לליקוט צמחי בר למאכל הולכת וגדלה. אנשים הולכים לסדנאות, יוצאים למסעות ליקוט ולומדים לאכול את הצמחים ולהשתמש בהם לבישול ואפיה. הספר "צמחי בר למאכל" של אורי מאיר צ'יזיק בהוצאת "מפה", מאפשר ללקטים המתחילים לזהות צמחי בר נפוצים ומספק מגוון מתכונים טעימים.
 
ט"ו בשבט - זמן לעשות סדר הדפס דואל
מאת הילה אפללו   

Imageמדי שנה רבים מתייחסים לט"ו בשבט כאל חג בו נוטעים עצים ואוכלים פירות יבשים. אבל החג הזה הוא גם הזדמנות להודות על השפע שהתברכנו בו ולהתענג עליו. לפניכם הנחיות לעריכת סדר ט"ו בשבט, וכמובן שפע מתכונים לאוכל מתוק מתוק ובריא.

 
עוגת שוקולד בריאה הדפס דואל
מאת אלעד דמאיו   
Imageאלעד דמאיו, אבא מודע, המקדיש תשומת לב רבה לתזונה של ילדיו, מספר לנו את האמת על החברה הפופולרית שכולם מזמינים ליום ההולדת – עוגת השוקולד המסורתית. מה היא מכילה, מה הנזקים שהיא עלולה לגרום וגם מציע חלופה בריאה.
 
קישואים בקלי קלות הדפס דואל
מאת הילה אפללו   
Imageקיבלנו במתנה ארגז קישואים ישרות מהחקלאי, חשבנו מה אפשר לעשות עם הכמות העצומה הזאת, פתחנו את מחברת המתכונים, הפשלנו שרוולים והתחלנו לבשל, פסטות, פשטידות תבשילים ומרקים. את חלקם חילקנו למשפחה, חלק הקפאנו וחלק אכלנו בהנאה.
 
מיצים טריים לחורף בריא הדפס דואל
מאת הילה אפללו   

Imageמיצים הם דרך מצוינת לצרוך פירות וירקות טריים, לקבל כמויות גדולות של ויטמינים, מינרלים, נוגדי חמצון ושאר רכיבי תזונה חשובים. יש מיצים שמסייעים לחיזוק מערכת החיסון וכאלה שאפשר להשתמש בהם כשכבר חולים. מתכונים  למיץ אנטיביוטיקה, מיץ ויטמין C, שייק ירוק ועוד טיפים להתמודדות עם הלכלוך שזה עושה.

 
ליקוט צמחי בר למאכל הדפס דואל
מאת אורי מאיר צ'יזיק   
Imageאחת הדרכים לקבל מהתזונה את רכיבי התזונה המתאימים במיוחד לעונת החורף, היא לאכול את מה שהטבע מגדל למעננו באופן טבעי. צמחי הבר עשירים בסיבים ויטמינים ומינרלים חשובים ובריאים. אורי מאיר צ'יזיק מלקט ומדריך ליקוט, יספר לנו על מגוון צמחי הבר שניתן ללקט ולאכול וצומחים לנו ממש ליד הבית.
 
לאכול נכון, לפני ואחרי הצום הדפס דואל
מאת הילה אפללו   

Imageצום יום כיפור, בניגוד למה שרבים חושבים אינו מקדם ירידה במשקל, לפעמים אפילו להיפך.  אבל מי שמעוניין לצום מתוך אמונה או כבוד למסורת, יש כמה עובדות חשובות שיעזרו למנוע או לפחות להפחית את תחושות הרעב והחולשה. כמה רעיונות וכמה מתכונים. גמר חתימה טובה.

 
אוכלים בריא גם בבית הספר הדפס דואל
מאת הילה אפללו   
Imageבחלק מהמקרים הילדים שלנו מוכנים לאכול בבית את מה שכל המשפחה אוכלת, אבל כשהם צריכים לקחת אוכל לבית הספר ולאכול עם חבריהם, התמונה משתנה והופכת מורכבת הרבה יותר.  איך עושים את זה בריא, אטרקטיבי וטעים?
 
בישול מלא חיים הדפס דואל
מאת הילה אפללו   

Imageלפני כמה שבועות קיבלתי המלצה מאורי מאיר צ'יזיק, חבר, בשלן בחסד ואיש אורגני אמיתי. הוא סיפר לי על ספר בישול מיוחד שכתבה יוטקה הרשטיין ממסעדת הרדוף. ספר שכולו מתכונים לאוכל אורגני. קראתי, טעמתי והתאהבתי

 

 
חוגגים את תחילת השנה באורגני הדפס דואל
מאת הילה אפללו   

Image אצל חלק גדול מהאוכלוסיה בישראל, הפכו החגים מאירועים דתיים טקסיים ומרגשים, עם משמעות פנימית עמוקה - לארוחות משפחתיות גדולות, עם הרבה אנשים והמון המון אוכל, הרבה יותר ממה שהיינו באמת צריכים. אז איך מתמודדים עם סוגיית האוכל בחג?

 

 
רוזמרין במטבח האורגני הדפס דואל
מאת הילה אפללו   
Imageבתחילת המאה ה-20 השתמשו בגבעולי הרוזמרין לחיטוי האוויר ותלו זרים של הצמח בבתי חולים. היום אנחנו מזהים את ריחו העז כמעט בכל פינה, בגינה הפרטית, באדניות ובגינות ציבוריות. לרוזמרין שימושים רבים שכדאי להכיר וגם כמה מתכונים.
 
שבוע בלי לחם הדפס דואל
מאת הילה אפללו   
Imageאכילת מצה היא מצווה, אפשר לקיים אותה בקלות בלי לאכול כמויות, להעלות במשקל ולסבול מעצירות. אם נסתכל על זה אחרת, זו הזדמנות פז להתנקות קצת מחיטה, לאכול יותר פירות, ירקות וקטניות (לאוכלי קטניות). לא יקרה לנו כלום אם במשך שבוע אחד לא נאכל לחם!
 
דבש - לא רק לנו קר הדפס דואל
מאת חיים אורגניים   
Imageאחרי שהחלטנו לרכוש דבש אורגני, נקי מרעלים ושילמנו עליו לא מעט כסף, הגיע החורף, הטמפרטורות צנחו והדבש שלנו התגבש ושינה את צבעו. אין מה לדאוג כמו שמסביר יורם פז, מנכ"ל מכוורות עמק חפר, הדבש לא מקולקל ולא מזוייף.
 
פירות יבשים תוצרת בית הדפס דואל
מאת הילה אפללו   

Imageפירות יבשים יכולים להיות תחליף מצויין לממתקים, אם נשכיל לאכול מהם במידה. מה ההבדל בין פירות היבשים הרגילים, המשווקים ברשתות השיווק לבין הפירות היבשים האורגניים? איפה קונים פירות יבשים בזול? ואיך בהשקעה לא קטנה תוכלו ליבש פירות וירקות בעצמכם. טעים, טעים שווה לנסות.

 
דוחן - לא לציפורים בלבד הדפס דואל
מאת הילה אפללו   
Imageמי שגידל פעם תוכים בטח מכיר את הגרגרים הקטנים האלה שנקראים דוחן. בשנים האחרונות החליטו יודעי דבר, בעולם המערבי, שהגרגרים האלה ראויים למאכל אדם ומחקרים מוכיחים שהם אפילו בריאים. מה עושה את זה בריא? ואיך הופכים את זה מאוכל של ציפורים לתבשילים טעימים? הסברים, מתכונים פשוטים ומתכון אחד מיוחד של השף האורגני שלנו גיל נתן.
 
20 דקות קינואה זה כל הסיפור הדפס דואל
מאת מערכת חיים אורגניים   
Imageהוא הגיע מהרי האנדים הגבוהים שבדרום אמריקה, עשה בשנתיים האחרונות הרבה רעש בעולם וגם אצלנו בישראל. מה עושה את הקינואה מזון בריא? מהם היתרונות התזונתיים של הירק הזה? והכי חשוב איך מבשלים אותו? הכנו למענכם את המדריך השלם לקינואה שכולל: הדרכה למבשלים המתחילים, טיפים ורעיונות וכן מתכון נפלא לסלט קינואה, של השף האורגני שלנו, גיל נתן.
 
מישהו אמר מיסו? הדפס דואל
מאת מערכת חיים אורגניים   
Imageלמיסו מייחסים סגולות רפואיות רבות ויש הטוענים שהוא הסוד של היפנים לאריכות ימים. הוא עשיר באנזימים חיים ולכן נחשב לקל ומועיל לעיכול, הוא מכיל חומצות אמינו, נחשב למועיל למחזור הדם ולאיזון הגוף. ממה מורכבת המשחה המוזרה הזו ומה עושים איתה? השף האורגני שלנו גיל נתן, מסביר איך מכינים את מרק המיסו המפורסם.
 
ענבים אורגניים בקליפורניה הדפס דואל
מאת עידו אביאני מתוך אתר "יינות ישראל"   

Imageמתוך טנדר פורד F-250 ענק יצא איש עם כרס גדולה, קוקו משוך לאחור ורגליים קצרות. פיל קוטורי (Phil Coturri) הציג את עצמו. פגשתי את האיש שילמד אותי גידול ענבים אורגניים ליין בשמונת החודשים הבאים. הגעתי באביב, עם תחילת הלבלוב, כשגידולי הכיסוי נמצאים בשיא תפארתם רגע לפני הכיסוח. באותו יום הסתובבנו בין הכרמים שבאחריות פיל, כולם באיזור עמק סונומה שבצפון קליפורניה.

 
תאכל מרק - תהיה חזק הדפס דואל
מאת הילה אפללו   
Imageהחורף בפתח ואתו הבשורה החמה מכולן - תחילת עונת המרקים. אחד המזונות העתיקים, משובבי הקיבה והנפש, הוא גם אחד המזונות המזינים והפשוטים ביותר להכנה. בואו ללמוד כמה עקרונות בסיסיים.
 
תערובת מוכנה לאורז - האמנם? הדפס דואל
מאת הילה אפללו   
Imageשורות שורות של קערות ובהן תערובות מוכנות לאורז מפארות בימים אלו כל חנות או דוכן לממכר תבלינים. טעימה מקומית מגלה שניתן במהירות וללא מאמץ להרכיב מנת אורז מגרת חושים. אבל מה מתרחש שם בתוככי הקערה בעודה עומדת שם מפיצה ניחוחות מפתים

.

 
נישנושים בריאים -חלק ב' הדפס דואל
מאת הילה אפללו   
Imageומה עם אגוזים, פיצוחים ופירות יבשים? מה בריא ומה פחות? איך אפשר להתגבר על כמויות הזרחן המוחדרות בתהליך הייבוש ואם כבר פיצוחים קלויים, אז על מה רצוי להקפיד
 
נישנושים בריאים - חלק א' הדפס דואל
מאת הילה אפללו   
Imageהמושג "נישנוש" מתייחס בדרך כלל למזון קטן מימדים, שנצרך במשורה במשך פרק זמן ממושך. הזמנתם את החבר'ה, אתם רוצים להגיש כיבוד אבל גם לשמור על תזונה מאוזנת ובריאה? הנה כמה נשנושים שיאפשרו לכם להתרומם מהספה בתום הערב
 
במטבח האורגני אוכלים הכל הדפס דואל
מאת הילה אפללו   

Imageכמה פעמים עמדתם מול מדף התבלינים האורגניים והתלבטתם אם לקנות? מצד אחד אלו המוצרים המרוססים ביותר, מצד שני אחרי שימוש בכמה גבעולים לתיבול, הם מגיעים ברובם לפח האשפה. לפניכם כמה רעיונות שיחסכו לכם את ההתלבטות וגם קצת כסף. שימושים בריאים, טעימים וחסכוניים לצמחי התבלין האורגני.

 
לא עוצרים באדום - גם עגבניות מיובשות בשמן זית עושים לבד הדפס דואל
מאת הילה אפללו   
Imageמי לא אוהב להוסיף עגבניות מיובשות לרוטב פסטה, לסנדוויץ, לפיצה ועוד? אז אפשר לקנות ממרח, אפשר לקנות עגבניות מיובשות ולהכין ממרח, ואפשר אפילו לייבש עגבניות ואז להכין מהן ממרח. נשמח להסביר לכם איך עושים את זה.

 

 
יין אורגני ביקב אמפורה הדפס דואל
מאת הילה אפללו   

בשל היותי חובבת יין מושבעת ונשואה ליינן (כמה נוח) לא ויתרתי על הגיחה ליקב אמפורה השוכן בתוך חוות מקורה ליד כרם מהר"ל. היקב צפוי להוציא השנה את היין האורגני הראשון שלו ואני כולי ציפייה. אם יצליח יקב אמפורה להפיק יין אורגני השווה באיכותו ליינות האחרים שלהם אז קהילת צרכני המזון האורגני תוכל להרים כוסית ולחייך חיוך גדול של שביעות רצון ועדנה.

 
לא יכולים בלי קרוטונים? הדפס דואל
מאת הילה אפללו   

לא יכולים בלי הקראנצ'יות המתפצפצת בזמן אכילת המרק? לא מרגישים שבעים בלי שקדי מרק וקרוטונים?
יש פתרון פשוט, בריא וטעים יותר

 
קטן עליכם לבשל קטניות הדפס דואל
מאת הילה אפללו   

Imageהקטניות הן מרכיב חשוב בתזונה שלנו, עשירים בברזל, בסידן, בחלבון ועוד. איך מתמודדים עם זמן הבישול הארוך שלהן במסגרת החיים העמוסים שלנו? לפניכם הדרך הקצרה והקלה ביותר להכנת קטניות.

 
איך מפחיתים את השומן הרווי בעוף? הדפס דואל
מאת הילה אפללו   

Imageבשנים האחרונות אנחנו שומעים את הביטוי "שומן רווי" באמצעי התקשורת, בדרך כלל בהקשרים של מחלות לב וכלי דם. כתוצאה מכך רבים הפחיתו את צריכת הבשר האדום ועברו לעוף. אבל גם העוף אינו חף משומן רווי, איך מפחיתים בצורה פשוטה, את כמות השומן הרווי בעוף שאנו אוכלים?

 
דגנים - מבשלים נכון הדפס דואל
מאת הילה אפללו   

Imageסוף סוף טבלה המרכזת בתוכה את היחס הנכון בין כמות המים והזמן הדרושים לבישול כוס אחת של דגן. אורז מלא, גריסי פנינה, שיבולת שועל, שיפון, קינואה, כוסמת, דוחן ועוד, בבישול נכון, מספקים לכם ערך תזונתי גבוה לאין שיעור וכמובן יוצאים טעימים יותר. 

 

 

 
כל שרצית לדעת על קטניות ולא העזת לשאול הדפס דואל
מאת הילה אפללו   

Imageהקטניות חוזרות. ובגדול ! למה כדאי לנו לאכול אותן? ניסיתם פעם לבשל חומוס והוא לא התרכך, נמאס לכם להשרות את הקטניות ולבשל אותן זמן רב? אתם נבוכים מתופעות הלוואי הריחניות?  כמה זמן לוקח לבשל כל דבר? לפניכם מדריך הקטניות המלא.

 
איך ולמה מנביטים זרעים וקטניות אורגניים הדפס דואל
מאת הילה אפללו   
Imageהנבטה, מגדילה בעשרות עד מאות אחוזים  את כמות הויטמינים, המינרלים וחומצות האמינו, אותן אנו צורכים בקטניות. עולם הרפואה, התקשורת והאסטטיקה עוסקים בשנים האחרונות בחקר נוגדי החמצון, בחשיבותם במניעת מחלות והאטת תהליכי הזדקנות ועוד. אז למה לקנות תוספי מזון אם אפשר לאכול נבטים אורגניים במקום?

 

 
Advertisement
הרשמה לניוזלטר
שם
דואר אלקטרוני *
טקסט אימייל
ביכולתך להפסיק לקבל מידע בכל רגע, בלחיצה אחת על כפתור. פרטיך שמורים איתנו ולא נעביר אותם לגורם חיצוני
 
Advertisement
 
Top! Top!
חיים אורגניים הוא פורטל המכיל את כל המידע הקשור לאורח חיים אורגני. באתר מידע על מזון אורגני, בישול אורגני, אוכל אורגני, תיירות אורגנית, קהילות אורגניות, פורומים, קואופרטיבים אורגנים, אורח חיים בריא, רפואה טבעית, חקלאות אורגנית, מתכונים אורגניים