organiclife.co.il
  דף הבית arrow מתכונים
ראשון, 19 נובמבר 2017
 
 
מתכונים


סלט ירוק עם רימון וצימוקים הדפס דואל
סלטים
מאת הילה אפללו   
Imageמכירים את הימים האלה שמתחילים חלש? ביום כזה אני מקפידה לאכול מזון קל ומרענן במיוחד. בריא, מזין, קל לעיכול ובעיקר טעים. היום הכנתי סלט עם הרבה עלים ירוקים, קולורבי וסלק. חמוץ מהלימון, ומתוק מהצימוקים והרימון. סלט מעולה לכל יום, ומתאים במיוחד  לארוחות החג, בתאבון!
 
תבשיל אורז מלא ירקות ובמיה הדפס דואל
דגנים וקטניות
מאת הילה אפללו   
Imageתבשיל טעים ומשביע עם במיה שאני כל כך אוהבת. בבית שבו גדלתי תמיד היה אוכל טעים (אימא שלי בשלנית), אבל אף פעם לא אכלנו במיה, עד שיצאתי מהבית והתחלתי להתנסות בבישול בריא, לא ידעתי אפילו מה זה. הרבה לא מתחברים למרקם הרירי של הבמיה ומוותרים עליה. אבל יש פטנט שמנטרל את החומרים המוצילגיים (הרייריים). אני תמיד הייתי צולה על מחבת ללא שמן עד שהבמיה הייתה משחימה ואז מוסיפה לתבשיל, אורנה זביידה עמרני המלכה, בשלנית טבעונית מדהימה וחברה טובה, לימדה אותי שגם אפשר לאפות/לקלות את הבמיה בתנור או בטוסטר. 
 
נגיסי כרובית וטופו - טבעוני הדפס דואל
קציצות טבעוניות
מאת הילה אפללו   
Imageאנחנו ממעטים ככל הניתן בצריכת מזונות מתועשים ומעובדים ומעדיפים לרכוש חומרי גלם איכותיים מהצומח ולהכין באמצעותם אוכל. מאחר ולי יש אי סבילות לסויה, במשך שנים כמעט ולא נכנסו אלינו הביתה מוצרי סויה.  אבל, לאחרונה, נחשפו הילדים לטופו כשאכלו מחוץ לבית ורצו גם. אז קניתי טופו אורגני והתחלתי להתנסות. אחד המתכונים הראשונים שיצרתי, היה משהו שאף פעם לא קניתי, וכבר שנים שאנחנו לא רואים טלוויזיה בבית, אבל את הפרסומת הזו אני לא שוכחת. נגיסי כרובית עם גבינה מצופים פירורי לחם, שנראו כל כך מגרים על המסך הגדול. אז...לפניכם הגרסה הטבעונית והבריאה לנגיסי הכרובית, אנחנו אהבנו.
 
נגיסי דלורית וכרישה (טבעוני) הדפס דואל
קציצות טבעוניות
מאת הילה אפללו   

Imageבעבר לא הרבתי להשתמש בדלורית, כי אחרי הקילוף והגלעון, לא נשאר הרבה חומר גלם. ואז קיבלתי השראה ממרק קוסקוס תוניסאי נפלא שטעמתי. הדלעת במרק בושלה עם הקליפה, זה היה רך וזה היה טעים וזה איפשר לדלעת והדלורית לתפוס מקום של כבוד במטבח שלי.אז אני שוטפת היטב את הדלורית (הדלורית אורגנית כך שאין לי בעיה לאכול את הקליפה) מגלענת ומנקה, חותכת לקוביות ואופה בתנור עד שהדלורית והקליפה מתרככות. אני משלבת את הדלורית הצלויה בסלטים, קציצות, ממרחים ועוד.

 
שניצל תירס טבעוני אפוי הדפס דואל
קציצות טבעוניות
מאת הילה אפללו   
Imageהילדים שלי תמיד אהבו לאכול אצל החברים שלהם שניצל תירס מוכן. לפעמים אפילו העדיפו את המזון המתועש והמעובד הזה על הארוחות המבושלות שהכנתי. אם אי אפשר להלחם בשניצלים, אפשר להצטרף אליהם...הכנתי שניצל תירס ביתי. אני מכינה אותם עם מכשיר כמו של פלאפל, היוצר קציצות אובליות אחידות בגודלן. לפעמים זה אטרקטיבי יותר בעיני הילדים אם זה נראה כמו שניצל תירס קנוי ולא כמו קציצה ביתית.
 
סלט חסה ועדשים שחורות הדפס דואל
סלטים
מאת הילה אפללו   
 
סלט קינואה ועדשים שחורות הדפס דואל
סלטים
מאת הילה אפללו   
 
תבשיל קינואה עם עגבניות שרי, נבטוטים ונענע הדפס דואל
דגנים וקטניות
מאת חיים אורגניים   
 
גרגרי חומוס פיקנטי הדפס דואל
דגנים וקטניות
מאת הילה אפללו   
 
חביתת חומוס בצל ועשבי תיבול הדפס דואל
דגנים וקטניות
מאת הילה אפללו   
 
צ׳אטני כוסברה הודי הדפס דואל
ממרחים
מאת הילה אפללו   
 
סמוסה מקמח חומוס במילוי תפו״א ואפונה הדפס דואל
פשטדות
מאת חיים אורגניים   
 
Advertisement
הרשמה לניוזלטר
שם
דואר אלקטרוני *
טקסט אימייל
ביכולתך להפסיק לקבל מידע בכל רגע, בלחיצה אחת על כפתור. פרטיך שמורים איתנו ולא נעביר אותם לגורם חיצוני
 
Advertisement
 
Top! Top!
חיים אורגניים הוא פורטל המכיל את כל המידע הקשור לאורח חיים אורגני. באתר מידע על מזון אורגני, בישול אורגני, אוכל אורגני, תיירות אורגנית, קהילות אורגניות, פורומים, קואופרטיבים אורגנים, אורח חיים בריא, רפואה טבעית, חקלאות אורגנית, מתכונים אורגניים